Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugis svit bröts i Boden

Lugis svit på fem raka vinster bröts till slut mot hemmastarka Boden, som bars fram av sin publik. Bara två bollar skiljde lagen åt – men det borde varit mer. Hemmasegern var fullt rättvis.

Handboll, SHE: Boden–Lugi 25–23 (13–12)
– Vi gjorde missar i försvarsspelet som vi aldrig gör annars, suckade Lugis tränare Dragan Brljevic.
Trots att tränare Brljevic var allt annat än nöjd med försvarsspelet, gjorde Clara Westholm en bra match i målet, särskilt i första halvlek. Då höll hon Lugi kvar i matchen.
– Hon var duktig, liksom Julia Olsson som också levererade idag. Men vi led lite både av att få Olivia Löfquist skadad i foten redan i början, hon är viktig för oss, konstaterade Dragan Brljevic.
Siffermässigt var matchen jämn i stort sett hela vägen, lagen följdes åt efter en målsnål inledning där båda målvakterna spikade igen. Lugi hade problem offensivt, men fick ändå chansen att sno åt sig en poäng i slutminuten när man i blott ett måls underläge kom till ett misstänkt straffläge, men snuvades på det och istället tog ett dåligt avslut som gav Boden chansen att ställa om och avgöra det hela.
– Synd, men vi var inte värda en poäng idag. Vi har gjort det riktigt bra på sistone och det har känts på träningar och i hela laget, men man måste vara hundra procent med här och nu för att kunna vinna matcher och när man inte är det måste man reagera som ett topplag ska reagera. Det gjorde vi inte idag, vi var inte här, menande Dragan Brljevic.
Förutom nämnda Clara Westholm och Julia Olsson, gjorde även Jenny Carlson en fullt godkänd insats. För tredje matchen i rad stod hon för hela nio av Lugis mål framåt.
Gå till toppen