Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF-spelaren Kingsley Sarfo anhållen misstänkt för nya våldtäkter

MFF-spelaren Kingsley Sarfo är på nytt anhållen misstänkt för sexbrott – det rör sig om fem fall av våldtäkt mot barn mot en flicka som är under 15 år. MFF har stängt av spelaren tills vidare.

Kingsley Sarfo under en träning med MFF i januari.Bild: Peter Frennesson
MFF-spelaren anhölls under onsdagen och sitter frihetsberövad.
Sydsvenskan har tidigare rapporterat om att samma flicka i december tilldelades ett målsägandebiträde, det misstänkta brottet hon ska ha utsatts för var rubriceringen kontakt med flicka under 15 år i sexuellt syfte.
Brottstiden var satt till mellan 1 mars 2016 och 10 juli 2017.
Men efter några veckors utredning har misstanken skärpts till fem fall av våldtäkter mot barn. Alla händelser ska ha skett i Stockholm och Uppsala med omnejd.
Kingsley Sarfo är sedan förra sommaren misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn – målsägande är en annan flicka under femton år. Under hösten anhölls och ställdes MFF-spelaren inför häktningsdomare: Men tingsrätten bedömde att bevisen inte räckte för att häkta honom, risken att han på fri fot skulle förstöra utredningen ansågs inte tillräckligt stor.
Fotbollsspelaren erkände att han haft sex med flickan, men hävdade att det skett frivilligt och han trodde att hon var äldre än 15 år.
Läs också Kingsley Sarfo följer inte med till USA
Polisen har därefter fortsatt utreda de misstänkta brotten – och enligt uppgifter till Sydsvenskan har misstankarna skärpts mot Kingsley Sarfo i den delen.
Därmed är MFF-spelaren nu delgiven misstanke om sexbrott mot två personer. Åklagaren har till och med lördag på sig att besluta om han ska begära Kingsley Sarfo häktad för de nya brottsmisstankarna.
– Vi har precis fått bekräftat att spelaren är anhållen. Utifrån det perspektivet har vi stängt av spelaren i Malmö FF, säger Niclas Carlnén, vd för Malmö FF, på onsdagskvällen.
Läs också MFF-spelaren misstänks för fler brott
Avstängningen innebär att Sarfo inte får representera MFF i något sammanhang och inte heller kommer att träna med klubben.
Vad kommer att hända med Sarfos kontrakt nu?
– Vi har väldigt lite information, egentligen inte mer än vad jag just sa. Nu är det väl rimligt att tro att åklagaren kommer att begära honom häktad. Då får vi mer information och kan ta ett annat beslut. Oavsett så är han avstängd.
Det är oklart hur Kingsley Sarfo ställer sig till anklagelserna. Han förhördes under onsdagen, och har dessutom bytt försvarsadvokat. Sydsvenskan har utan framgång sökt den nye försvararen.
Sydsvenskan valde att namnge Kingsley Sarfo när han häktades misstänkt för våldtäkt mot barn i september 2017 – läs mer om beslutet här.
Gå till toppen