Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Risk för dödsfall vid sprängdådet i Rosengård

Sprängladdningen orsakade en krater i asfalten på parkeringen vid Rosengårds polisstation.Bild: Johan Nilsson/TT
Sprängladdningen som kastades in på parkeringen vid Rosengårds polisstation i Malmö detonerade fyra meter från polisens personalingång och tretton meter från en gångbana.
– Vid detonationstillfället har uppskattningsvis ett kilo asfalt slitits upp. Asfalt innehåller ju småsten, och de stenarna har ju farit iväg över det här området. Hade man befunnit sig inom en radie på 50 meter så är det stor risk att man hade träffats av splittret och fått allvarliga skador eller till och med dödsfall, säger Mikael Östling, polisens utredare, till SVT.
Ingen misstänkt är gripen för detonationen, som inträffade för två veckor sedan. Polisen anser att personen som kastade in sprängladdningen visat stor hänsynslöshet med tanke på att det tog en och en halv minut efter kastet innan den detonerade.
– Personen har ingen vetskap om vad som kommer finnas i det här området när den går till detonation, säger Mikael Östling.
Läs alla artiklar om: Sprängningen vid polishuset
Gå till toppen