Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Efter nya anklagelserna: MFF-spelaren nekar till brott

Den anhållne MFF-spelaren Kingsley Sarfo nekar genom sin advokat till de nya anklagelserna om fem fall av våldtäkt mot barn.
– Det enda jag kan säga är att han förnekar att han ska ha gjort sig skyldig till det. Jag kan inte gå in på några närmare detaljer, säger MFF-spelarens nye advokat Jan-Anders Hybelius.

Jan-Anders Hybelius är MFF-spelaren Kingsley Sarfos nye försvarare.Bild: Johan Nilsson/TT
Kingsley Sarfo förhördes och anhölls under onsdagen misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn mot en och samma flicka som är under 15 år. De misstänkta brotten ska ha begåtts under perioden mars 2016 till juli 2017.
– Jag kan säga så mycket att vi inte har fått del av vad som skulle styrka de här påståendena, bara att det finns anmälan om detta. Jag vet inte hur mycket substans det är i de här misstankarna, säger Jan-Anders Hybelius.
Medger din klient att han har träffat målsäganden?
– Jag kan inte säga mer än att han säger att han inte har gjort något brott.
Åklagare Ola Lavie kommer under fredagsförmiddagen ta ställning till om han ska begära Kingsley Sarfo häktad för de nya brottsmisstankarna.
Kingsley Sarfo satt i september anhållen misstänkt för tre fall av sexbrott mot en annan flicka. Han begärdes häktad, och tingsrätten fastslog att det förelåg sannolika skäl för att Kingsley Sarfo begått brottet sexuellt utnyttjande av barn vid två tillfällen. Men domstolen ansåg inte att han skulle häktas.
Malmö FF valde under onsdagen att stänga av Kingsley Sarfo efter att ha fått kännedom om att spelaren anhållits. Mittfältaren får inte representera MFF i något sammanhang och inte heller kommer att träna med klubben.
Läs mer: MFF-spelaren Kingsley Sarfo anhållen misstänkt för nya våldtäkter
Gå till toppen