Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hållbart duschbolag tar in 30 miljoner från investeringsbolag

Investeringsbolaget Sandberg Development investerar 30 miljoner kronor i det Malmöbaserade vattenteknikföretaget Orbital Systems. Investeringen ska stärka Orbital Systems i dess kommersialiseringsfas.

Bild: Channi Anand
Orbital Systems grundades 2012 av industridesignern Mehrdad Mahdjoubi i Lund, och har utvecklat ett koncept för vatten- och energibesparande duschsystem.
Nu tar bolaget in 30 miljoner kronor från det familjeägda investeringsbolaget Sandberg Development med säte i Malmö.
– Genom vårt dotterbolag Granuldisk har vi industriell erfarenhet från innovativa lösningar som hushåller med våra vatten- och energiresurser. Vi ser att denna erfarenhet kan bidra i den fas Orbital Systems befinner sig i, säger Martin Jonsson, vd och koncernchef för Sandberg Development med en koncernomsättning på drygt en miljard kronor.
Läs också 150 nya miljoner ska lansera spardusch på bred front
Sedan starten har utvecklingen av duschbolaget gått snabbt uppåt, bland annat med hjälp av externt kapital. Bland ägarna finns Skype-grundaren Niklas Zennström och ekomatentreprenören Peter Enberg.
Nu kliver även Sandberg Development in i bolaget med över 50 medarbetare och kontor i Malmö, Danmark samt Usa. Samtidigt tar Martin Jonsson också plats i Orbitals styrelse.
Mehrdad Mahdjoubi är vd för Orbital Systems.
– Det är bra för oss att få in en industriell ägare som Sandberg Development, med en historik av att vara långsiktig och uthållig ägare. Deras erfarenheter från utveckling av hårdvara och innovativa idéer, främst genom sina dotterbolag, kommer att vara ett värdefullt tillskott för att utveckla Orbital framöver, säger Mehrdad Mahdjoubi, vd och grundare av Orbital Systems.
Gå till toppen