Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Olofssons revansch gav Redhawkspoäng: ”Väldigt skön seger”

Med en straffrevansch fixade Johan Olofsson extrapoängen till Redhawks. "En väldigt skön seger med tanke på hur vi startade", sa Johan Olofsson.

Efter att ha missat en straff i förlängningen var Johan Olofsson nöjd efter att han prickade in den i straffavgörandet.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det svängde fram och tillbaka i mötet mellan Malmö Redhawk och Örebro inför blott 4 884 åskådare. Till slut kunde Redhawks vinna med 5–4 efter straffar.
Hemmalaget öppnade starkast och fick hål på Örebro redan efter 4.44. Daniel Zaar hittade Tobias Ekberg i ett skottläge och backen fick sätta sitt andra mål i Redhawkströjan.
Men efter ledningsmål kom en nästan omedelbar kvittering av Örebro som också kapade åt sig all energi. Gästerna tog sedan även ledningen i ett boxplay.
– Vi kom inte alls ut som vi hade tänkt oss. Örebro sköljde över oss och var passiva och ängsliga av en anledning som jag inte riktig kan förklara, sa Redhawks assisterande tränare Martin Filander och fortsatte.
– Det kunde varit mer, men vi lyckades rycka upp oss i andra perioden.
Vid ställningen 1–3 resulterade ett backskott från Matias Lassen i en reducering och kort efteråt styrde Axel Wemmenborn in kvitteringen.
Under slutdelen av matchen klev Johan Olofsson in i huvudrollen.
Först satte han 4–3 som flera i publiken troligen spådde att skulle bli matchavgörande. Det kom tidigt i den tredje perioden då Malmö styrde matchen.
– Jag tyckte att det var starkt av oss att ha moral att ta ikapp först underläget som vi hamnade i och sedan även sätta 4–3, sa målskytten som hade gott om energi i matchavslutningen.
Örebro lyckades kvittera till 4–4 och ta matchen till förlängning där Johan Olofsson sprintade i väg till ett friläge, men gjordes ner och fick med sig en straff.
Han valde att själv ta den, lurade ner Örebromålvakten Eero Kilpeläinen, men träffade målvaktens skridsko när han skulle lägga in pucken.
– Jag hade gjort ett straffmål på honom tidigare så jag var sugen på att ta den. Det var lite svagt av mig där, men jag fick tillslut en revansch på honom.
Redhawks lyckades inte avgöra i förlängningen utan matchen gick till straffar där Jonas Gunnarsson räddade två straffar.
Johan Olofsson fick förtroendet igen och överlistade Örebromålvakten i den andra straffen och när sedan Andy Miele vände ut och in på Eero Kilpeläinen i den sista straffen hade Redhawks spelat hem extrapoängen.
– Det var jätteskönt att vi kunde nypa extrapoängen efter en sådan match som det blev. Vi var inte alls med i första perioden. Det var dålig energi och dålig aggressivitet, men höjde oss sedan och klarade att ta ikapp det, sa han.
Läs alla artiklar om: SHL 2017/18: Redhawks-Örebro
Gå till toppen