Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiär för Anne Frank på Stenkrossen

I helgen är det premiär för Dagmargruppens dramatisering av "Anne Franks dagbok". Spelplats är Bygghallen på Stenkrossen.

Therése Hammar spelar huvudrollen i Dagmargruppens uppsättning av ”Anne Franks dagbok” på Stenkrossen.
I två år gömdes sig den judiska flickan Anne Frank med sin familj under den nazistiska ockupationen av Nederländerna under andra världskriget.
Men familjen upptäcktes, greps och fördes bort och Anne Frank avled i ett koncentrationsläger 1945. Hennes dagbok blev dock kvar och togs om hand om en vän till familjen. Efter kriget överlämnades den till Anne Franks far, den ende i familjen som överlevde.
Boken, som beskriver familjens kamp för överlevnad, hopp och frihet, har sedan dess översatts till över 60 språk, filmatiserats och spelats på otaliga teaterscener runt om i världen.
Denna och nästa helg spelar Dagmargruppen sin version av pjäsen på Stenkrossen. För regin svarar Ulf Rosqvist och huvudrollen spelas av Therése Hammar.
Pjäsen spelas den 2-4 och den 9-11 februari.
Gå till toppen