Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Redhawks vann efter straffar

Matchen mot Örebro fick avgöras efter straffar där Andy Miele satte Redhawks avgörande straff.

Redhawks Tobias Ekberg jublar efter 1-0 .Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det började bra för Redhawks i mötet med Örebro.
Tobias Ekberg gav laget ledningen efter drygt fem minuter.
Daniel Zaar drev upp ett anfall på högerkanten och spelade pucken snett inåt bakåt. I backläge fick Tobias Ekberg till ett bra skott.
Men Malmö hann knappt jubla klart innan Örebro kvitterade.
Viktor Bartley hittade rätt bakom Jonas Gunnarsson i Malmömålet med ett dragskott.
Efter att Tobias Ekberg fått sätta sig i utvisningsbåset dröjde det bara 8 sekunder in i powerplayet innan Örebro kunde ta ledningen.
Örebros Joakim Andersson satte sedan 2–1 efter 9.18. I första perioden vann Örebro också skottstatistiken med 16-6.
I andra perioden hade Redhawks chansen att kvittera i powerplay, men istället åkte man på ett baklängesmål. Örebros Glenn Gustavsson gav Örebro ledningen med 3–1.
I mitten av den andra perioden kom först en reducering och sedan en Redhawkskvittering. Först var det ett backskott från Matias Lassen, 10.42, som gav utdelning och kort därefter styrde Axel Wemmenborn in Stefan Wargs skott till 3–3, efter 11.27. Redhawks hade då återtagit initiativet i matchen.
I den tredje perioden fortsatte Redhawks få utdelning på sitt fina spel.
Nichlas Hardt hittade fram till Johan Olofsson som kunde ge Redhawks ledningen på nytt. Målet kom 3.51 in i den sista perioden.
Med drygt sju minuter kvar kom en Örebrokvittering. Målet kom i powerplay och sedan Redhawks haft en stark period.
Matchen gick till övertid där Redhawks tidigt fick en straff. Johan Olofsson som gjordes ner tog straffen själv, men missade.
Med 40 sekunder kvar av förlängningen fick Redhawks möjlighet att spela i numerärt överläge, sedan Örebro varit för många spelare på isen. Redhawks lyckades dock inte hitta målet.
Istället fick matchen avgöras på straffar där Jonas Gunnarsson räddade två och Johan Olofsson och Andy Miele satte Malmös straffar.
Redhawks hade fortsatt många spelare på frånvarolistan.
Nils Andersson, som har varit en viktig kugge i Malmö Redhawks, är senaste tillskottet på den listan.
Backstjärnan, som har svarat för sju mål och arton assist under säsongen, uppges vara sjuk och finns inte med i startuppställningen.
Tillbaka i Redhawks är däremot backen Jens Olsson som var avstängd i mötet med Brynäs i tisdags. Avstängningen avsåg skyffelskandalen i matchen mot Mora.
Gå till toppen