Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Utredde elevs stödbehov först efter tre år

Det tog tre år innan en Kävlingeskola utredde en elevs stödbehov. Det är alldeles för lång tid slår Skolinspektionen fast i ett beslut där de kräver att Kävlinge kommun ska vidta åtgärder så att eleven får de stödinsatser som behövs.

ARKIVBILDBild: Gorm Kallestad

Kävlinge kommun har haft kännedom om elevens behov sedan årskurs ett år 2012. Trots detta dröjde det till december 2015 innan skolan utredde stödbehovet. "Detta kan inte anses uppfylla skollagens krav på skyndsamhet och utgör en brist" skriver Skolinspektionen. De skriver även att utredningen varit otillräcklig, att det snarare handlar om att eleven fått extra anpassningar istället för det särskilda stöd som barnet ansetts behövas.

I beslutet ger de Kävlinge kommun fram till den 23 april att vidta åtgärder så att den eleven får de stödinsatser som behövs. I detta ingår bland annat att behovet utreds skyndsamt, att ett åtgärdsprogram upprättas samt att bestämma när det ska utvärderas. Allt ska redovisas skriftligt till Skolinspektionen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen