Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Höga toppar och djupa dalar med Redhawks trollkarl Andy Miele

Med teknisk briljans satte Andy Miele dit Malmö Redhawks avgörande straff mot Örebro, 5–4. Det var amerikanens första poäng på sex matcher och den förde upp honom på delad förstaplats i den interna poängligan. Andy Miele har gjort 27 poäng (10+17) på 37 matcher. Lika många poäng har landsmannen Rhett Rakhshani (8+19) gjort, fast de är producerade på endast 27 matcher.
Redhawks vände ett underläge med 1–3, om inte lagledningen hade splittrat kedjan med Rakshani, Miele och Daniel Zaar, är det tveksamt om det blivit några poäng.
Andy Miele är ibland Redhawks absoluta spets, ibland lagets svaga punkt. Få spelare i ligan har hans tekniklåda och speluppfattning, men samtidigt spelar den höga svårighetsgraden honom ett spratt. Han ger upphov till många kontringar för motståndarna och är ofta en säkerhetsrisk bakåt. Det är höga toppar och djupa dalar.
Han ska var en ledande forward i Redhawks. Sett över de senaste fem matcherna har han i mina ögon inte varit en topptio-forward.
Hårt?
Kanske, men en importspelare som är bland de absolut bäst betalda i laget ska ha höga krav och förväntningar på sig. Som hockeyromantiker är det lätt att älska Andy Mieles bästa stunder, då han är artist. En showman. En trollkarl.
Snart stundar ett slutspel, i alla fall i någon form för Redhawks, då blir det ännu tätare på isen. Mer taktiskt, fysiskt och aggressivt. För en liten forward som Miele gäller det att vara noggrannare, släppa pucken snabbare och spara ”the fancy stuff” till tekningscirklarna och nedåt i offensiv zon.
Samtidigt tror jag att Miele måste vara så bra som han kan vara om det ska bli slutspelssuccé för Redhawks. I sina geniala moment är han en som gör skillnad.
Borde centern Miele permanent få en roll som ytterforward och lite mindre defensivt ansvar? Det kan vara en väg för att hitta formen igen.
SHL är en svår liga att spela i – med snäva utrymmen för tekniska spelare. Därför är det svårt att träffa rätt med den kategorin av spelare värvade från Nordamerika.
Betydligt lättare att hitta rena karaktärsforwards. I längden känns det som säkrare kort som ger bättre betalt.
Gå till toppen