Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Man skjuten till döds på Hermodsdal – två gripna

En 30-årig man sköts under fredagskvällen till döds på Docentgatan i stadsdelen Hermodsdal i Malmö. Två män har gripits, misstänkta för mord.

På fredagskvällen larmades polisen om en skottlossning på Docentgatan.Bild: Patrick Persson
Larmet kom strax innan klockan 20.
– Flera samtal kom in till ledningscentralen om att ett flertal skott hade hörts på platsen, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.
Två personer skulle enligt vittnesuppgifter ha lämnat platsen i samband med skottlossningen.
Insatsstyrkan åkte till platsen.Bild: Patrick Persson
Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhuset. Vid midnatt meddelade polisen att han dött.
De gripna männen är i 35-årsåldern och 50-årsåldern och misstänkta för mord.
Polisen var på platsen under kvällen och pratade med eventuella vittnen. En hundpatrull sökte i ett grönområde vid Professorsgatan.
– Det kommer ske en teknisk undersökning, säger Anna Göransson.
Avspärrningarna omfattade en parkeringsplats och ingången till ett intilliggande lägenhetshus. Vad som framkom av personer på platsen ville hon inte berätta.
Polisen sökte i ett grönområde vid Professorsgatan.Bild: Patrick Persson
En kvinna som bor i området befann sig i sin bostad när skottlossningen ägde rum. Hon hörde ett högt ljud men när hon tittade ut från balkongen såg hon ingenting.
– När jag sen skulle gå ut med hunden såg jag mycket poliser här utanför, säger kvinnan.
Kriminaltekniker var på plats sent på lördagskvällen. En bil togs även i beslag.Bild: Patrick Persson
Fredagens skjutningen är en av flera som skett i närområdet de senaste åren. För ungefär ett år sedan hittades en man ihjälskjuten på en cykelbana vid Docentgatan och i november sköts en man till döds på Gullviksborg i närheten.
– Jag är rädd för att gå ut med hunden, säger kvinnan.
Polis och ambulans på platsen.Bild: Patrick Persson
Insatsstyrkan slog till mot en adress i närheten och två personer togs med av polisen. Om det är samma två personer som har gripits, misstänkta för mordet, är dock okänt.
– I samband med att den här skottlossningen kom in skedde naturligtvis ett flertal utredningsinsatser i anslutning till händelsen. Ett flertal enheter av polisens resurser var med i de utredningsinsatserna, säger Anna Göransson.
Polisen, som avsatt stora resurser att arbeta med ärendet, hade tidigt på lördagsmorgonen genomfört förhör med de misstänkta samt genomfört en teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen.
– De misstänkta blev anhållna av åklagare, säger Lars-Gunnar Backemyr, inre befäl vid Malmöpolisen.
Åkte till akuten efter skottlossningen. När Sydsvenskan var på plats vid 22-tiden var det lugnt på platsen.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Läs mer: Lista: Här är dödsskjutningarna i Malmö 2016-2018
Läs alla artiklar om: Dödsskjutningen på Hermodsdal
Gå till toppen