Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Lindgren om nya numret: "Haft sjukt ont"

Vägen fram till första deltävlingen har kantats av ett singelbråk. Men programledaren David Lindgren känner sig ändå bekväm inför Melodifestivalpremiären. – Jag känner mig hemma liksom, säger han till TT.

David Lindgren programleder årets Melodifestival. – Jag tycker det är mer avslappnat att vara programledare. Man får både sjunga och uppträda, men också prata, någonting jag alltid tyckt om att göra, säger han.Bild: Fredrik Sandberg/TT
För andra året i rad kommer David Lindgren att guida publiken genom Melodifestivalen, den här gången utan Clara Henry och Hasse Andersson.
– Jag tycker att det har varit lite lättare att få min känsla i manuset nu. Sedan har jag fått vara med från början och påverka. Jag känner mig mer delaktig, säger han.
Lindgren kommer att inleda varje deltävling med ett eget nummer, medan gästartister kommer att få uppträda i mellanakterna. I Karlstad på lördag utlovar han show:
– Jag kommer att sjunga ledmotivet till Melodifestivalen och det kommer att vara 16 dansare på scen, ett riktigt häftigt nummer.
Mest stressad är programledaren inför den andra deltävlingen. Då blir det nämligen pole dancing och sång – samtidigt.
– Jag har övat i fyra veckor. Det är jäkligt tungt, de som håller på med det här är starka. Jag har haft sjukt ont i min kropp, berättar han.
Men helt själv behöver programledaren inte bli. Under tävlingen får han hjälp av sidekicken Fredrik Svensson, känd som "Fab Freddie" på Barnkanalen.
– Han blir liksom min förlängda arm i publiken eftersom det blir svårt för mig att springa runt. Vi får mycket bättre livekänsla när vi har med honom, säger Lindgren.
Inför deltävlingen gick ett musikbolag ut med att David Lindgren skulle framföra sin nya singel i sändningen. Det väckte kritik om gratisreklam – nu har programledarens namn plockats bort från låten.
Enligt David Lindgren var allt ett missförstånd.
– Grejen har aldrig varit att jag ska släppa en singel. SVT har skrivit en melodi till mig som de vill att jag framföra och det ska jag göra. De har släppt den i mitt namn, men nu har de tagit bort den så nu är det Melodifestivalens låt. Det var bara en miss i ledet, säger han.
Fakta

David Lindgren

Yrke: Artist och programledare.

Ålder: 35.

Har medverkat i musikaler som "Mamma mia", "Hairspray" och "High school musical", och har släppt två album.

Deltog i Melodifestivalen 2012 med "Shout it out" och slutade på fjärde plats. 2013 kom han åtta med "Skyline" och 2016 kom han på plats elva med "We are your tomorrow". Ledde Melodifestivalen 2017 tillsammans med Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Clara Henry.

Aktuell som programledare för Melodifestivalen 2018.

Gå till toppen