Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-spelare häktad för våldtäkt mot barn

MFF-spelaren Kingsley Sarfo häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn. Själv nekar han till brott.

Kingsley Sarfo.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var i onsdags som Kingsley Sarfo anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn. En flicka under femton år är målsägande, det vill säga den som enligt misstankarna utsatts för brotten. Dessa ska uteslutande ha skett i Uppsala och Stockholm med omnejd under perioden mars 2016 till juli 2017.
Sarfo hördes under fredagsmorgonen. Därefter beslutade åklagaren Ola Lavie att begära honom häktad.
Vid 15-tiden på fredagseftermiddagen meddelade Malmö tingsrätt att bevisen håller för häktning, vilket Kvällsposten var först med att berätta. Av beslutet framgår att det finns anledning att befara att Sarfo annars kan lämna landet eller på annat vis försvåra den fortsatta utredningen.
– Han häktas på sannolika skäl misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn. säger åklagaren Ola Lavie.
Sarfo kan nu hållas inlåst i ytterligare två veckor. Därefter måste åklagaren antingen begära att häktningstiden förlängs eller väcka åtal.
Straffet för våldtäkt mot barn, alltså att ha samlag eller motsvarande med ett barn under femton år, är lägst två år och högst sex år.
Kingsley Sarfo nekar till brott. Han är sedan tidigare misstänkt för att vid två tillfällen ha sexuellt utnyttjat en annan flicka. Även för de misstankarna begärdes han häktad för i höstas. Tingsrätten bedömde då att det förelåg sannolika skäl för att han begått brott, men ansåg att risken för att han skulle försvåra utredningen inte var tillräckligt stor för att häkta honom.
Malmö FF har meddelat att Kingsley Sarfo är avstängd.
Läs alla artiklar om: Misstankarna mot MFF:s Kingsley Sarfo
Gå till toppen