Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Burlöv

Så tycker Arlövsborna om att sockerbruket avvecklas

Arlöv förlorar sitt landmärke när Nordic Sugar flyttar sockertillverkningen till sin anläggning i Örtofta. Sydsvenskan frågade Arlövsborna vad de tycker om att sockerbruket försvinner.

Ulf Eriksson.Bild: Nils Lindgren
– Jag tycker att det är konstigt att de lägger ner. Sockerbruket har funnits här så länge och Arlöv är inte så stort. Det är så mycket nedläggningar inom industrin nu. Jag känner folk som jobbar där och de kommer såklart att påverkas. Samtidigt är det ju inte så långt till Örtofta.
Måns Sundblad.Bild: Nils Lindgren
– Jag har själv jobbat på sockerbruket i nästan 25 år. Där jobbade över 1 000 människor en gång i tiden. Det är som vanligt nuförtiden att de lägger ner överallt. Men de flesta kommer säkert att få jobb i Örtofta och det är ju bra tågförbindelser dit. Jag tror inte att det kommer att påverka Arlöv speciellt mycket.
Yvonne Thor.Bild: Nils Lindgren
– Sockerbruket har ju alltid funnits här och det förknippas ju väldigt starkt med Arlöv. Jag fick reda på det häromdagen att de lägger ned, men jag tror inte att det kommer att påverka centrum så mycket.
Annelie Johansson.Bild: Nils Lindgren
– Det är ju ett landmärke som försvinner från Arlöv. Det värsta är att det är många äldre som jobbar där som kommer att förlora sina jobb. Sen kan det säkert påverka handeln i centrum när så många jobb försvinner.
Stanley Ohlsson.Bild: Nils Lindgren
– Det är tråkigt att de ska lägga ner, men det hade varit en hårdare smäll om de hade lagt ned för tio år sedan. Då var sockerbruket en mycket större arbetsplats. Jag tror inte att Arlöv kommer att påverkas så mycket, det har ju varit snack om att de ska lägga ner så länge nu.
Läs alla artiklar om: Nordic Sugar vill flytta från Arlöv
Gå till toppen