MFF

MFF-spelarens advokat sitter i klubbens valberedning: ”Kan inte se risken”

Den våldtäktsmisstänkte MFF-spelarens advokat Jan-Anders Hybelius har uppdrag inom Malmö FF. Men klubben tycker inte att han sitter på dubbla stolar under rättegången.
– Malmö FF har inget med detta att göra , säger ordförande Håkan Jeppsson.

Jan-Anders Hybelius är KIngsley Sarfos advokat. Han sitter även i klubbens valberedning och är ordensmästare i ordenssällskapet Fotbollföreningens vänner, FV, som består av gamla MFF-spelare och ledare samt supportrar.Bild: Johan Nilsson/TT
Under vintern har Kingsley Sarfo bytt advokat. Han företräds nu av Jan-Anders Hybelius, som även var advokat för dåvarande MFF-spelaren Miiko Albornoz när denne 2013 dömdes för sexuellt utnyttjande av barn.
Jan-Anders Hybelius sitter även med i valberedningen till Malmö FF:s årsmöte, En post där han har rollen som suppleant. Valberedningen står i kontakt med styrelsen. Den har också i uppdrag att föreslå styrelsemedlemmar och ordföranden i MFF.
MFF:s ordförande Håkan Jeppsson tycker inte att Jan-Anders Hybelius sitter på dubbla stolar.
– Jag förstår att frågan kommer upp, men i just det här fallet är han endast en försvarsadvokat, och sköter säkert det jobbet på bästa sätt, säger Håkan Jeppsson.
Ordföranden fortsätter:
- Jag kan liksom inte se vad risken skulle vara, vad han skulle kunna vinna på de här olika rollerna. Det är ju ingen jävsituation, det finns inte två intressen som sammanfaller.
Håkan Jeppsson är ordförande i Malmö FF.Bild: PETTER ARVIDSON
Du tycker inte att Jan-Anders Hybelius representerar Malmö FF när han företräder Kingsley Sarfo i det här fallet?
- Inte alls. Malmö FF har ingen del i detta. Det är en privat handling, som medborgaren Kingsley Sarfo stått för, och han ska förstås ha en försvarare.
- Sen är vi förstås lika missbelåtna som många andra med det som händer, att Malmö FF dras in.
Det har inte varit aktuellt att Jan-Anders Hybelius under den här perioden ska avstå sitt uppdrag i valberedningen?
– Jag håller en strikt linje i att inte lägga mig i, eftersom valberedningen inte står under styrelsen eller ledningen - utan utses av klubbens medlemmar. Men som medlem i Malmö FF kan jag inte se att det är något problem.
– Det är egentligen en bedömning han får göra själv, eller om medlemmarna bestämmer att inte utse honom.
Jan-Anders Hybelius ser ingen konflikt mellan sina olika uppdrag.
– Det finns ju inget motsatsförhållande mellan spelare och klubb. Spelaren är anställd av Malmö FF och alla inom klubben vill väl se att han inte blir dömd för något brott. Det är ju bättre för alla, och ligger ju i spelarens intresse också.
Du har ett förtroendeuppdrag i MFF och företräder samtidigt en av klubbens spelare, kan inte det ses som att du representerar klubbens hållning?
– Du menar så... men, det är inte Malmö FF som utsett mig. Det är spelaren själv. Det har inget med MFF att göra.
Jan-Anders Hybelius poängterar att det inte är Malmö FF som står för arvodet.
– Aboslut inte. Det är inte MFF som engagerat mig. Det är spelaren.
Läs alla artiklar om: Misstankarna mot MFF:s Kingsley Sarfo
Gå till toppen