Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mordmisstänkt släpptes ur häktet dagen före dödsskjutningen

Dagen före dödsskjutningen på Hermodsdal släpptes den mordmisstänkte 34-åringen från häktet. Efter ett dygn i frihet sitter han nu åter frihetsberövad.

Polisens tekniker på plats efter dödsskjutningen.Bild: Patrick Persson
Flera boende hörde skottlossningen på Docentgatan vid 20-tiden på fredagskvällen. En 30-årig man träffades av flera skott, och avled senare på sjukhus.
Några timmar efter dådet grep polisen två män: en 34-åring och en i 50-årsåldern. Männen befann sig i närområdet, och anhölls senare av åklagare.
Båda männen förekommer i en pågående polisutredning om grovt penningtvättsbrott, där stora summor pengar som misstänks komma från brottslig verksamhet distribuerats ut på en mängd konton.
34-åringen anhölls den 19 december ifjol och satt sedan häktad fram till i torsdags, då åklagaren beslutade att försätta honom på fri fot. Även den andra mannen är misstänkt i samma utredning.
Nu sitter båda männen anhållna för mord. Om dådet misstänks ha koppling till penningtvättsutredningen vill polisen inte kommentera. Men man utgår från att offret och de mordmisstänkta männen är bekanta med varandra.
De misstänkta förhördes med sina advokater under lördagen. Sydsvenskan har pratat med 34-åringens försvarare, som inte vill kommentera sin klients inställning.
– Ring mig nästa vecka, säger försvarsadvokaten.
Förutom ett fall av olaga hot förekommer 34-åringen bara i belastningsregistret gällande trafikbrott.
Hermodsdal med omnejd har varit särskilt drabbat av det grova våldet med skjutvapen de senaste åren – ifjol inträffade ett tiotal skottlossningar i närområdet.
Gå till toppen