Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Nu lovar MFF-tränaren full fart framåt mot nästa match

Malmö FF gjorde en stark insats mot New England Revolution, vann matchen med 1-0 och skapade en hel del framåt. Men MFF-tränaren Magnus Pehrsson lovar att det ska bli än bättre mot DC United på torsdag.

Magnus Pehrsson under matchen mot New England Revolution.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Denna och förra veckan har försvarsspelet legat mycket i fokus. Vi gör rörelserna offensivt på träningarna, men inte med det fokuset. Nu ska vi skifta. Nu ska vi jobba med farten och rörelsen i vårt anfallsspel, sa MFF-tränaren efter segermatchen.
– I Floramatchen fick vi mycket tid och var inkörda på hur vi skulle röra oss. Nu har vi koncentrerat oss väldigt mycket på försvarsspelet, utvecklade Magnus Pehrsson.
Som ändå tyckte att anfallsspelet var okej mot New England.
– Det var ungefär den nivån jag trodde. Det var okej passnings- och kombinationsspel, men inte den nivån vi vill vara på.
Man brukar prata om att det inte är så viktigt att vinna i träningsmatcher, men holmgången mot DC United såg Pehrsson lite annorlunda på. Det small alltså mer än lovligt från MLS-lagets sida.
– Det är klart att man är orolig i vissa lägen att det är en skaderisk, men vi kom in i det och började ge tillbaka. Vi har väl inte heller varit snälla killar i dag. Och samtidigt är det precis det vi behöver. Ett motstånd som kommer rakt upp i ansiktet på oss och inte backar en sekund, sa Magnus Pehrsson och tillade:
– Sådana här lag ska vi vinna över och göra det på vårt sätt. Det är så tävlingsinstinkten kommer fram och det är skönt att få den triggad redan nu.
Malmö FF gjorde en lång rad byten och avslutade med ett väldigt ungdomligt lag. Bara Hugo Andersson, Johan Dahlin och tredjemålvakten Mathias Nilsson fick stanna kvar på bänken.
– Det tog några minuter efter alla bytena innan vi kom in i det, men sedan blev det en oerhört spännande match för dem att vara med om fysiskt och närkampsmässigt mot så mycket bättre motstånd än de varit mött tidigare, summerade Magnus Pehrsson.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF i Florida
Gå till toppen