Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Full pott i derbygenrepet: ”Städar av det ganska bra"

Malmö Redhawks har aldrig förlorat borta mot Karlskrona i SHL. På lördagen kom sjätte raka segern, 2–1 efter mål av Christoffer Forsberg och Fredrik Händemark.

– Tycker vi städar av det ganska bra, sa Händemark.
Fredrik Händemark drar upp ett anfall mot Karlskrona.Bild: MAGNUS LEJHALL
Redhawks har "clean sheet" borta mot Karlskrona i SHL. Lördagens 2–1-seger var sjätte raka fullpoängaren.
Ledningsmålet efter 6.57 var lite av en bjudning när Redhawks blev fyra mot två efter att ha vunnit tekning i egen zon.
Men avslutet höll hög klass. Nichlas Hardt släppte till Christoffer Forsberg som pangade in 0–1 i Johannes Jönssons högra kryss.
Fredrik Händemark satsade också på plockhandssidan när han skickade in 0–2 mindre än en minut efter första sidbytet.
Lagkaptenen utmanade Karlskronas backar på egen hand, när Redhawks blivit fulltaligt efter ett numerärt överläge, och följde målvaktstränaren Andreas Erikssons scoutingtips – skjut i "gubbhörnet".
Så långt såg det ut som en lugn resa mot tre poäng, men Karlskrona fick ny luft sedan förra Redhawksspelaren Konstantin Komarek reducerat i powerplay men knappt två minuter kvar att spela av mittperioden.
– I slutet av andra får de lite tryck på oss och i tredje gör de ett försök, men jag tycker vi städar av det här ganska bra, sa Fredrik Händemark i C-mores sändning.
Det var tredje raka segern för Malmö Redhawks, som framförallt varit tajt bakåt under senare tid när spelet klaffat.
– Det har varit lite ojämnt, lite varannan match sådär. När alla är på tå och stämplar in, då har vi chans på alla lag i ligan. När vi inte gör det så spelar det ingen roll var motståndaren ligger i serien, då får man stryk i den här ligan, menade Fredrik Händemark.
Nästa utmaning blir ett glödhett derby hemma i Malmö arena mot ett pånyttfött Rögle som körde över Örebro på lördagen, 6–1.
– Sjukt kul. Varje derby är en speciell match. Det spelar ingen roll var lagen ligger i tabellen, det blir en egen tillställning. Det kan hända vad som helst, så det gäller att vara kylig och hålla sig till matchplanen, så ska vi nog vinna där också, sa Fredrik Händemark.
Malmö Redhawks är ny fyra i SHL-tabellen efter lördagens seger, medan Rögle ligger på elfte plats. Det är tajt i botten förutom Karlskrona som blir allt mer distanserat som jumbo.
Gå till toppen