Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Samtliga polishus i Malmö bevakade av tungt beväpnad polis

Samtliga polishus i Malmö bevakas av poliser utrustade med kulsprutepistoler. Anledningen är att polisen slår till mot kriminella i staden.

Alla Malmös polisstationer fick under natten förstärkt bevakning.Bild: Patrick Persson
– Vi har pågående insatser i Malmö just nu och därför höjer vi bevakningen vid polishusen, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral under lördagskvällen.
Poliserna som bevakar polishusen är beväpnade med MP5:or, som är en kulsprutepistol.
Är det något som har hänt nu ikväll (lördag)?
– Nej det har det inte, utan det är i anslutning till de utredningsinsatser som vi har mot kriminella i Malmö just nu, säger Anna Göransson.
Vid polisstationen på Sallerupsvägen patrullerade polispersonal med förstärkningsvapen runt polisstationen i natt vid 03.30-tiden.Bild: Patrick Persson
Polisen har inte fått något direkt hot men väljer ändå att höja säkerheten kring polishusen på grund av de pågående insatserna.
Hur länge kommer den här bevakningen fortsätta?
– Vi tar nya beslut allt eftersom och vi kommer fortsätta utvärdera om det behövs tills nya beslut tas. Vi har ingen hotbild mot oss just nu men polisen genomför insatser mot kriminella i Malmö och med bakgrund av det som har hänt nyligen så ökar vi bevakningen, sa Anna Göransson på lördagkvällen.
Sent på söndagskvällen meddelade polisen att bevakningen kommer fortsätta under natten.
– Den förstärkta bevakningen gäller fortfarande och det kommer vara bevakning hela natten, sa Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.
Sannolikt beror bevakningen på den senaste tidens sprängningar som riktat sig mot Malmös polisstationer.Bild: Patrick Persson
I slutet av december sprängdes en polisbil på Sallerupsvägen.
I mitten av januari kastade någon in en sprängladdning mot polishuset i Rosengård. Under lördagen anhölls en 20-åring, misstänkt för sprängningen.
Läs mer: 20-åring anhållen för sprängningen mot polishuset på Rosengård
Gå till toppen