Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skådespelare kritiserar Quentin Tarantino

Skådespelaren Uma Thurman uppger att regissören Quentin Tarantino spottat på henne, tagit stryptag och tvingat henne till stunt under en inspelning – som slutade i en bilkrasch.

Regissören Quentin Tarantino och skådespelaren Uma Thurman. Arkivbild.Bild: Thibault Camus/AP
Det var under inspelningen av Tarantinos klassiker "Kill Bill" som huvudrollsinnehavaren Uma Thurman påstår att hon insisterat på att en stuntman skulle göra en riskabel filmsekvens.
Så blev det inte. Eter påtryckningar från regissören Quentin Tarantino gjorde Uma Thurman själv scenen och kraschade, vilket resulterade i en hjärnskakning och skadade knän.
– Kör 65 kilometer i timmen, annars kommer inte ditt hår att flyga åt rätt håll och jag tvingar dig att göra det igen, säger Uma Thurman, i en intervju med New York Times , att regissören sagt till henne under inspelningen.
Enligt Thurman ska Tarantino också ha spottat henne i ansikte och tagit stryptag på henne under filmandet av "Kill Bill" i tagningar där det, i filmen, ser ut som att andra skådespelare gör det.
– Det jag deltog i var lite som en hemsk lerbrottning med en väldigt arg bror, uttalar sig Uma Thurman om arbetsrelationen till regissören som blev frostig efter kraschen under "Kill Bill".
Efter att artikeln publicerats i New York Times under lördagen har flera skådespelare visat sitt stöd till Uma Thurman.
"Jag föreställer mig Tarantino spotta i ansiktet på Uma och strypa henne med en kedja för "Kill Bill". Hur många bilder av kvinnor i medier hyllar vi som visar upp övergrepp? När blev det här normal underhållning" skriver skådespelaren Jessica Chastain på Twitter.
Även skådespelarna Asia Argento, Judd Apatow och Evan Rachel Wood visar sitt stöd till Uma Thurmans berättelser om Quentin Tarantino, och Harvey Weinstein, på Twitter.
Gå till toppen