Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

kultur

Linda Fagerström
Akademisk kladdkaka utan guldkant

Säsongens trendsemla är här: nachossemlan. Konstigt? Jo, men sedan wrapsemlan lanserades 2015 har det gått inflation i spexiga semlor.

Det här är en kulturartikel.Analys och värderingar är skribentens egna.

Kladdkaka för att fira invigningen av Malmö universitet häromveckan.

Bild: Martin BergHussein El-Alawi

Annons

Bakverk, inte bara semlor, är numer så mycket mer än något sött till kaffet. De har gått från harmlös guldkant till medveten identitetsmarkör. Ta till exempel den tårta som serverades när Malmö högskola blev universitet: en vegansk kladdkaka. Inga macarons, ingen havtornskräm eller hallonfromage. Inte ens saltkolaglasyr. Några glest strösslade vindruvor var hela dekorationen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy