Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Bitcoingåta knäckt efter tre år

Den anonyme kodknäckaren kammade hem cirka 50|000 dollar i bitcoins. Men om koden knäckts för bara någon månad sedan hade de virtuella mynten varit värda deta dubbla. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson / TT
För tre år sedan publicerade två anonyma konstnärer en gåta på nätet i form av en tavla: i målningen fanns en serie binära tal dolda. Genom att kombinera dessa tal i rätt ordning framträdde en kod till en virtuell plånbok innehållandes fem bitcoins.
Förra veckan lyckades en person knäcka koden och blev således omkring 50 000 dollar rikare, rapporterar BBC. Ingen dålig slant – men om personen hade knäckt koden bara en månad tidigare hade de digitala mynten varit värda det dubbla.
Kodknäckaren ska vara en programmerare i 30-årsåldern. Mer än så vill personen inte avslöja om sig själv med hänvisning till att det "inte är säkert" att äga Bitcoins i det land där hen bor, skriver tekniksajten Motherboard, där tävlingen var publicerad.
Gå till toppen