Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Blodspår i korvvagnen ledde polisen till tjuven

I somras bröt sig någon in i Önsvala grill och gatukök i Staffanstorp och lämnade efter sig en korvvagn i kaos. Nu har en DNA-träff gjort att lagens långa arm kommit tjuven på spåren.

Anders Rosdahl lämnade skoljobb för att bli korvgubbe – och inbrottet har inte fått honom att ångra sitt beslut.Bild: Hussein El-alawi
– Polisen ringde idag och berättade att man har fått träff på DNA:t från blodspåren, säger Anders Rosdahl, korvgubbe och ägare av Önsvala grill och gatukök.
Det var i augusti som tjuven tog sig in i korvvagnen, genom att slå sönder glaset på glassluckan och klättra in.
– Men han måste ha skurit sig rätt rejält. Det var hyfsat mycket blod i vagnen.
Blodet gjorde att Anders Rosdahl fick slänga all mat han hade i vagnen. Men det gav också polisen något att gå på.
– Det är inte riktigt officiellt vem det är än, men det känns skönt att de har fått en träff.
Förutom att tjuven stökade ner och förstörde saker i vagnen försvann han också med kontanter, läsk, kassautrustning och en dator. Anders Rosdahl har själv fått stå för en kostnad på mellan 40 000 - 50 000 kronor efter inbrottet.
Nu är det ungefär 1,5 år sedan han öppnade sin verksamhet, efter att han beslutat sig för att säga upp sig från jobbet som skolchef och bli korvgubbe istället.
Får en sådan här händelse dig att ångra ditt beslut?
– Nej, nej, nej. Man kan inte hänga upp sig på sådan här saker. De får aldrig vinna. Det är lika roligt fortfarande, säger Anders Rosdahl.
Läs mer: Han lämnade högt skoljobb – för att bli korvgubbe
Gå till toppen