Åsikter

Läsartext: Bra att den nya polischefen har poliserfarenhet

Anders Thornberg blir ny rikspolischef.Bild: Claudio Bresciani/TT
Gårdagens nyheter om en rikspolischef med erfarenhet från yrket känns som en lättnad för många av oss utan partibok i Socialdemokraterna. Hur kan det vara möjligt att under så lång tid haft en ansvarig chef som har fått så negativa omdömen. I näringslivet skulle en sådan person fått lämna sitt uppdrag långt före tre år av klent ledarskap. Det är glädjande att ett beslut om byte av den högsta ledningen har skett - ingen tvekan - för oss som följt turerna och synpunkterna i radio och i tv samt pressen. Det är klart att vi vill ha en poliskår som fungerar.
Läs mer:Nye rikspolischefen kan "yrket från insidan"
Jag och min hustru är vanliga medborgare och numera pensionärer. Vi har under senare år varit synnerligen störda över all nyhetsinformation som publicerats i såväl tidningar som tv kring den begränsade uppklarningsprocent av alla brott som begås. Naturligtvis beror det på för lite resurser inom polisen. Kan det vara så svårt för rikets politiker att komma till den insikten?
Läs mer:Från skott till vardagsbrott. Thornberg har att göra.
Läs mer:Thornberg ses som rätt man för jobbet
Vi medborgare och skattebetalare har all rätt att kräva en poliskår som får sina rättmätiga resurser och inte minst en lön som motiverar intresse och sökande till utbildningen för framtida arbete i vårt samhälle.

Morris Bratt

Pensionär, f d företagsledare
Läs mer:Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen