Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Efterlängtad seger för Pantern: "Krigar som ett lag"

Pantern fick med sig två poäng och en moralstärkande seger efter mötet med Oskarshamn. – Tittar vi längre fram så är det viktigt att kunna vinna matcher på det här sättet, sa matchhjälten Anders Grönlund.

Anders Grönlund matchvinnare för PanternBild: MATHILDA AHLBERG
ISHOCKEY
Allsvenskan
Pantern 5
Oskarshamn 4
Efter förlängning.
Pantern kan lägga en dyster period bakom sig. Med segern mot Oskarshamn hemma i Isstadion satte man stopp för en svit på tre raka hemmaförluster. Segern vände även på förra veckans dystra förlustrad.
– Det är skönt att vara tillbaka på poängspåret igen. Ser man till helheten tycker jag nog att vi borde fått med oss alla tre poäng, tyckte Anders Grönlund som satte det avgörande målet med bara tre sekunder av förlängningen.
Passningen kom från matchens huvudperson Dennis Svensson som assisterade till tre av kvällens mål.
Lagen turades om att ha ledningen i matchen. Kvitteringarna kom inledningsvis omedelbart som repliker på varandras mål. I sista perioden dröjde det dock till sista minuten innan Panterns Nicklas Jadeland lyckades kvittera till 4–4 och ordna fram en förlängning.
I den var Pantern dominant och vann välförtjänt.
Segern var rejält moralhöjande tyckte Anders Grönlund.
– Vi har alltid studsat tillbaka efter våra förluster men den senaste tiden har varit första gången som vi fått handskas med flera förluster på rad och det sätter sig så klart i huvudet. Därför stärker den här segern oss.
Segerreceptet var också enkelt.
– Idag tycker jag att vi åter krigar som ett lag och då kommer segrarna.
Förutom att lagets stjärnor har försvunnit till SHL-klubbar saknade Pantern på måndagen Sebastian Strandberg, som var sjuk.
Anders Grönlund säger att man givetvis inte är oberörd av vad som händer, men tycker bara att spelarna som finns kvar ska försöka ta ännu större utrymme och visa vad man går för.
– Det är oundvikligt att inte tala om de som försvinner. Men de som är kvar får steppa upp och idag visade vi att vi också kan vinna utan dem, sa Anders Grönlund.
Läs mer: Pantern vid ett vägskäl
Gå till toppen