Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Hodgson: Rakip inte redo för Premier League

I två raka matcher har Roy Hodgson nobbat Erdal Rakip i sin matchtrupp. Anledning? Crystal Palace-tränaren anser inte mittfältaren vara redo för Premier League.

Roy Hodgson berättar nu om varför han inte tagit ut Erdal Rakip i någon av sina matchtrupper än.Bild: Bildbyrån
Erdal Rakip utlandsflytt blev en följetong veckorna efter nyår.
Till slut presenterades han av Crystal Palace, som meddelat att de hämtat in spelaren på lån från Benfica. Erdal Rakip hade skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2023 med den portugisiska storklubben. Benfica har dock fortfarande inte gjort övergången officiell än genom någon av presentation.
Läs mer: Hodgson nobbar Rakip i heta Londonderbyt
21-åringen väntar fortfarande på sin debut i Crystal Palace. Och den kan dröja.
Trots skadeproblem i laget har Roy Hodgson inte tagit ut Erdal Rakip i någon matchtrupp, trots två tillfällen.
Nu förklarar han varför.
– Man måste komma ihåg att Erdal är en väldigt ung spelare som kommit från Malmö. Det var ett enkelt beslut att ta hit honom på lån, istället för att låta honom gå någon annanstans. Men för att vara ärlig mot honom och Jaro (Jach, 23-årigt polskt mittbacksnyförvärv) så behöver dom mycket mer tid för att anpassa sig till Premier League.
Läs mer: Erdal Rakip lånas ut till Crystal Palace: ”En liga som passar mig”
– De är dessutom värvningar som är lite annorlunda. De värvades för att täcka upp och ge oss mer hjälp, säger Roy Hodgson till Croydon Advertiser.
Under måndagen fick dock Erdal Rakip dra på sig den rödblåa dräkten för första gången, då han tog plats i Crystal Palace U23-lag som mötte Charlton på hemmaplan. Mittfältarens debut blev lyckosam. Erdal Rakip gjorde nämligen 2-0 målet i 2-1-segern.
Crystal Palace möter härnäst Everton på lördag i Premier League.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Premier League 2017/18
Gå till toppen