Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mitt i byggboomen: Socialtjänsten har blivit en av Skånes största hyresvärdar

Skåne får en allt mer tudelad lägenhetsmarknad. Trots byggboom och högkonjunktur ökar de bostadssociala hyreskontrakten.
I Skåne har 2 500 bostadsrätter under de senaste två åren sålts för två miljoner kronor eller mer. Samtidigt hyrs 4 000 hyreslägenheter ut i andra hand till socialtjänstens klienter.

Byggkranarna reser sig mot skyn. Trots goda tider och trots att allt fler hyresrätter och bostadsrätter byggs i Skåne når andrahandsuthyrningen till socialtjänstens klienter nya rekordnivåer.Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Segregation och bostadsbrist förblir stora problem i Skåne. Byggboomen skapar en fortsatt uppdelning i rika och fattiga bostadsområden. Samtidigt slår bostadsbristen hårt mot de svagaste grupperna i samhället, mot dem som varken har råd att hyra en nyproducerad lägenhet eller att köpa en bostadsrätt för flera miljoner.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen