Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Misstänkt våldtäkt på Lindängen: övergrepp på kvinna i samlingslokal

En kvinna våldtogs i en lokal på Lindängen natten till lördagen. Polisen har hittat flera tänkbara spår efter gärningsmännen.

Polisen har fått in en anmälan om våldtäkt. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Kvinnan larmade polisen under söndagskvällen. Då berättade hon att flera män strax före midnatt natten till lördagen fört henne med sig. Enligt kvinnan blev hon inte överfallen, men det framgår inte av anmälan om hon till att börja med frivilligt följde med männen eller inte.
Hon kände inte någon av männen sedan tidigare. Hon togs till en samlingslokal i ett flerbostadshus på Lindängen. Och någon gång under natten ska hon ha utsatts för våldtäkt. Brottstiden är satt till någon gång mellan midnatt och 08-tiden på morgonen.
Exakt på vilken gata samlingslokalen ligger vill inte polisen berätta ännu.
I den första informationen från polisen förekom uppgifter om att kvinnan skulle ha drogats innan männen förgrep sig på henne. Det vill inte polisens talesman Nils Norling kommentera.
Polisens brottsplatsundersökare skickades till samlingslokalen under söndagen och hade med sig en spårhund som specialiserats på att söka kroppsvätskor.
Spår ska ha säkrats på platsen, men polisen vill inte berätta om det är föremål, kläder eller annat. Spåren ska vara skickade för analys.
Nästa steg i utredningen är att leta efter material från övervakningskameror och även samla in fler uppgifter från tänkbara vittnen till bortförandet av kvinnan.
Polisen är mycket sparsam med uppgifter om det anmälda brottet. Om brottsoffret framgår inte mer än att hon är vuxen – "kvinna över 18", som det formuleras i den aktuella brottskoden. Och den formella rubriceringen är grov våldtäkt.
Polisen utreder sedan tidigare flera fall av misstänkta gruppvåldtäkter som skedde under slutet av förra året. Men detta senaste ärende kopplas inte ihop med de övriga.
Det betyder att det inte finns några omedelbara likheter i beskrivningarna av gärningsmännen i de olika fallen. Och inte heller några polisiärt betydelsefulla skillnader i tillvägagångssätten vid brotten.
Den utsatta kvinnan ska ha undersökts av läkare. Hon har, enligt polisen "inga direkta fysiska skador". Närmast kommer hon att förhöras ytterligare minst en gång, under medverkan av poliser specialiserade på att tala med offer för sexualbrott.
Fakta

Uppmärksammade våldtäktsutredningar i Malmö

29 december: En kvinna över 18 år utsätts för en grov våldtäkt i stadsdelen Högaholm. Polisen misstänker att flera gärningsmän är inblandade i övergreppet. Kvinnan har blivit undersökt på sjukhus och hennes fysiska skador uppges vara lindriga.

16 december: En 17-årig flicka utsätts för en överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän i stadsdelen Sofielund i Malmö. Enligt polisen utsatte gärningsmännen flickan för en mycket rå och brutal behandling.

15 november: En kvinna utsätts för en grov våldtäkt i närheten av en busshållplats vid Södervärn. Även här misstänker polisen att flera gärningsmän är inblandade.

11 november: En minderårig flicka utsätts för en grov våldtäkt vid ett grönområde i Segevång. Enligt polisen får de anmälan först några dagar senare och de misstänker att flera gärningsmän är inblandade.

Ingen är gripen i något av fallen. Samtliga har skett utomhus mellan midnatt och klockan 03.00 och offren har varit ensamma och haft små eller inga möjligheter att kalla på hjälp.

Gå till toppen