Sport

Redhawks USA-stjärna får en ny chans mot Rögle

Malmö Redhawks amerikanske stjärna Andy Miele får en ny chans. Han är med i Skånederbyt.

Andy Miele bänkades i slutet mot Karlskrona och så här sa Redhawks huvudcoach Peter Andersson:
– Andy måste bli jämnare i spelet. Stabilare. Med och utan puck. I anfallszonen är han många gånger skicklig, men vi är även i mittzonen och försvarszonen. Då måste man reda ut det. Vi har ett system som det går ut på att följa. Vi märker en oerhörd skillnad när vi följer systemet , då är vi med i varenda match. Är svårslagna och får oftast med oss poäng, då måste man ställa upp på det. Jag är inte en coach som ser på alla spelare likadant. Man har olika roller. Mieles roll är att vara mer kreativ och offensiv, men det är en balansgång och på slutet har han haft tufft med det. Det behövs en förbättring, den kanske kommer. Det får vi se.
Robin Alvarez, Nils Andersson och Max Görtz har varit på sjuk- och skadelistan, men förklarades igår vara tillgängliga för mötet med Rögle. Fast det är endast Görtz, som är med i laguppställningen, han är uppsatt som extraforward.
Egentligen är Malmö Redhawks uppställning nästan identisk med laget som mötte Karlskrona i lördags. Den stora skillnaden är att Oscar Alsenfelt saknas på grund av sjukdom. Jonas Gunnarsson står.
Läs alla artiklar om: Skånederbyt: Redhawks-Rögle
Gå till toppen