Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Sherlocked stänger tre spel för satsa på större mysterierum

Mysteriehuset Sherlocked i Malmö stänger tre av sina spel om några veckor och kommer att bygga om hela huset på Östergatan för att skapa två betydligt större spel med fler skådespelare. I april blir det premiär för det första av de två spelen.

Sedan starten 2015 har mysteriehuset Sherlocked vuxit hela tiden. De första spelen på S:t Gertruds innergård utökades senare med flera mysterierum i ett av husen ut mot Östergatan. Men när planerna på att skapa ett escape room i Carolikyrkan gick om intet så har nu Sherlocked valt att istället storsatsa i befintliga lokaler.
Därför stänger man den 25 februari alla tre escape rooms på Östergatan för att under våren bygga om och istället skapa två större spel där. De tre mysterierummen på S:t Gertruds innergård kommer dock att fortsätta vara öppna under hela våren.
– De nya spelen kommer att vara banbrytande inom escape rooms och real life gaming. Det kommer vara ett helt nytt sätt att uppleva spel på. Våra två nya spel kommer vara betydligt större till ytan då spelarna kommer behöva ta sig igenom en hel lägenhet på över 100 kvadratmeter i varje spel, säger Sherlocked-ägaren Niklas Åkermyr.
Spelytan utökas med sammanlagt 150 kvadratmeter. Det är Sherlockeds tidigare kontor och lager som görs om till spelutrymme. De nya spelen ska i ännu större utsträckning än tidigare innehålla skådespelare som kommer att spela personer som bor i lägenheterna. Malmöskådespelaren Patrik Karlson kommer att utbilda och leda skådespelarna.
– Det kommer att finnas betydligt mycket mer att göra i de här nya spelen och det gör också att vi inte kommer att hjälpa våra gäster på samma sätt som tidigare. De ledtrådar vi tidigare har kunnat skicka in till våra spelare försvinner nu. Hela spelledarfunktionen tas bort, säger Niklas Åkermyr.
De två nya spelen kommer att skapas och inredas helt efter historiska berättelser och bilder från Sherlock Holmes. Det första spelet ”The Landlady” får premiär den 6 april. Det andra spelet ”The Tenants” får premiär efter sommaren.
Håll koll på Malmös nöjesvärld – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen