Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Traustasons debut i Malmö FF ser inte ut att bli i Florida

Det ser inte ut att bli MFF-debut för Arnor Traustason på torsdag mot DC United heller. – Jag vill spela, men jag har lite känning fortfarande, säger islänningen.

Arnor Traustason kör fotbollstennis som uppbyggnadsträning med fysioterapeuten Alexander Nilsson och fystränaren Ben Rosen
En mindre muskelbristning högt upp i låret i en landskamp i början av januari kan få konsekvenser. Traustasons träning stegras långsamt här i Florida, men det är bara tre dagar till match och ingen vill förstås ta risker.
– Du får väl fråga det medicinska teamet. Jag vill spela i alla fall, men de följer en plan. Jag känner mig bättre och bättre, men jag känner lite fortfarande, erkänner Arnor Traustason.
– Eftersom Arnor inte är i full träning än, är det väl mycket tveksamt med spel på torsdag. Visst, man kan försöka en kvar, men det är knappast värt risken, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson.
Är det rent av så att cuppremiären nästa helg mot Dalkurd börjar bli i farozonen?
– Jag hoppas inte det. Men den här typen av skador kan ta sex veckor att läka och det har gått fyra nu, säger Pär Herbertsson.
Det blir ingen mer hel träning här för unge Pavle Vagic, som stukade knät för några dagar sedan.
– Nej, det ser inte så ut. Det finns ingen anledning att stressa på, säger Pär Herbertsson.
Rasmus Bengtsson och Carlos Strandberg vilade från måndagsträningen, men det var helt frivilligt. Två dagar efter match kör MFF alltid lätt träning. Carlos var en av få som hade 90 tuffa minuter i lördags.
Gå till toppen