Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Burlöv

Burlövs kommun begär hjälp av domstol mot egna bostadsbolaget

Burlövs Bostäder har inte åtgärdat buller och dålig ventilation i en lägenhet. Nu begär miljö- och byggnadsnämnden i Burlövs kommun hjälp av mark- och miljödomstolen att utdöma vite mot bostadsbolaget.

Bild: Håkan Röjder
Det började i somras som en hyresgäst på Rapsvägen i Arlöv klagade på buller från en ventilationsfläkt på vinden. En inspektion gjordes och en bullermätning i hallen visade att ljudet var 35,7 dBA högt. Allt för högt anser miljö- och byggnadsnämnden som skriver att 25dB bör användas som riktvärde.
Då hade ändå bostadsbolaget dragit ner på ventilationen för att minska oljudet berättade hyresgästen. Följden blev att ventilationen tycks ha blivit bristfällig.
"Det finns risk för olägenhet för människor hälsa" skrev nämnden och begärde en åtgärdsplan från bostadsbolaget. En skrivelse med förslag till beslut skickades den 4 augusti men Burlövs bostäder har ännu inte svarat.
I oktober skickade nämnden ett föreläggande med rekommenderat brev till Burlövs bostäder. I detta fanns beslut om att bostadsbolaget skulle upprätta en åtgärdsplan med tidplan, tillsammans med ett vitesföreläggande på 10 000 kronor. Brevet löstes ut av Burlövs Bostäder men det har inte hänt något eller inkommit något svar till nämnden. Burlövs kommun begär nu att mark- och miljödomstolen utdömer det förelagda vitet.
Gå till toppen