Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Detta hände när du sov – snabbkoll på nattens nyheter

Svåra översvämningar i Indonesiens huvudstad Jakarta, Asiens börser fortsätter rasa, vinterkräksjuka inför vinter-OS – och skådespelaren John Mahoney är död. Det är några av nyheterna som inleder den här dagen.

Tusentals evakueras i Jakarta

Tusentals invånare i Indonesiens huvudstad Jakarta har evakuerats på grund av en översvämning, meddelar stadens guvernör. Tv-bilder visar människor som vadar genom brunt vatten. De kraftiga regnen har även orsakat jordskred i städer runt Jakarta. Åtta människor saknas efter två skred runt staden Bogor.
Läs mer: Tusentals evakuerade efter översvämning

Asiens börser fortsätter rasa

Tokyobörsen har tappat rejält efter att Dow Jones industriindex i New York stängt på minus 4,6 procent på veckans första handelsdag. Nikkei 225-index i Tokyo dök med 4,2 procent de första handelsminuterna, samtidigt som det bredare Topixindex tappade 3,9 procent. Vid lunchtid hade tappet på Nikkei fördjupats till 5,3 procent.
Läs mer: Asiens börser faller efter USA-ras

Vinterkräksjuka inför vinter-OS

Bild: Felipe Dana
Fler än 1 200 säkerhetsvakter har fått lämna vinter-OS i Pyeongchang på grund av ett utbrott av norovirus, meddelar arrangören. Av gruppen har 41 drabbats av plötsliga kräkningar och diarré. Efter att de tagit prover har de flesta diagnostiserats med en norovirusinfektion.
Läs mer: Vinterkräksjukan härjar i Pyeongchang

Skådespelaren John Mahoney död

"Frasier"-pappan John Mahoney är död, rapporterar TMZ. Den brittiske skådespelaren John Mahoney spelade Martin Crane, pappa till Kelsey Grammers och David Hyde Pierces rollfigurer, i elva säsonger av "Frasier" mellan 1993–2004. Två gånger blev han nominerad till en Golden Globe för sin roll.
Läs mer: "Frasier"-stjärnan John Mahoney död
Gå till toppen