Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Jeremejeff känner att han tagit rejäla kliv framåt

Alexander Jeremejeff är spelaren som ser ut att ha tagit störst kliv framåt under vintern. – Jag har tänkt lite på det själv också. Det känns bra. Men det gäller att inte tänka för mycket, utan gå mycket på känsla och köra.

”Man ska känna lite flås i nacken, annars utvecklas man inte” säger Alexander Jeremejeff, här tillsammans med.Bild: LUDVIG THUNMAN
Han instämmer i att han agerar med större självklarhet och är bestämdare nu. Får också väldigt mycket beröm av tränaren Magnus Pehrsson.
Plötsligt känns det lite som tre anfallare konkurrerar på ett ganska tajt sätt; Jeremejeff, Markus Rosenberg och Carlos Strandberg. Stimulerande eller jobbigt?
– Jag tror det är så på alla positioner. Man ska känna lite flås i nacken, annars utvecklas man inte. Vi är tre bra anfallare.
Länge var det försvarsfokus på lägret, även om det förstås tränats avslut också. Men på tisdagen var det fullt fokus framåt. Kvaliteten är fortfarande lite så där, försvarsspelarna ligger steget före känns det som.
– Det var skönt och kul att köra rejält. Det är klart att man vill göra mål på varje skott. Men det viktigaste är att tanken och planen är där, så får utförandet bli lite halvdant och så får vi nöta till det sitter.
En kollektiv känsla bland oss som står bredvid och spelare och ledare i Malmö FF är att laget ändå totalt sett verkar vara långt framme. Det beror ju till viss del på att tävlingssäsongen startar redan nästa helg. Lite stressande?
– Nej, tvärtom. Det är roligt att börja tidigt. Förra året var det en lång väntan - säkert också för supportrarna. Det är skönt att få lite tävlingspuls och komma igång, även om träningsmatchen här kändes som en tävlingsmatch. Det är väl lite den amerikanska stilen - att smälla på och ge hundra procent, annars kan det kvitta.
En annan rätt allmän reflektion är att de nya verkar ha smällt in väldigt snabbt?
– Har också tänkt mycket på det. Det känns inte som mycket nytt. Kanske är det lite för att jag varit här i snart två år och känner mig hemma. Men de nya kommer in och tar för sig och får respekt direkt och samtidigt är de ödmjuka utanför planen. Då blir man snabbt en enhet, säger Alexander Jeremejeff.
Ett träningspass och en match återstår innan det är dags att vända hem till ett helt annat klimat.
– Det går fort i värmen, säger Alexander Jeremejeff leende. Men det har varit ett jättebra läger. Det är första gången jag är här, men gillar allmänt USA. Vi har haft två molniga dagar, sen har det varit helt perfekt. Allt har fungerat. Planerna är lite hårda, men det är svårt. De vattnar precis innan vi tränar, men det torkar så otroligt fort, så det är inget att klaga på.
Gå till toppen