Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF kan ha hela truppen frisk till cuppremiären

Det kan bli så att Malmö FF går in i sista träningsveckan före cuppremiären med helt skadefri trupp. – Ja, men där är en match också, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson för att gardera sig.

Pavle Vagic är den enda riktiga skadan som Jesper Robertsson och hans team behövt behandla under laget.Bild: Ludvig Thunman
Man kan förstå garderingen. Det small ju rejält mot New England, även om MFF klarade sig helskinnat den gången. På fredagen väntar DC United som avslutning på lägret. Som Sydsvenskan skrivit tidigare spelar inte Arnor Traustason den matchen.
– Han gjorde ett jättebra pass i dag, speciellt delarna med laget. Han är verkligen i slutet av trappan, men när vi nu är så nära match och han inte tränat med laget är det ändå onödigt. Han får komma i full träning när han kommer hem, säger Jesper Robertsson.
Samma sak ser ut att gälla för Pavle Vagic som med sin knäledstukning fått den enda riktiga skadan hittills här.
– Han har haft otur. Fick feber och halsont sen, men det har bara varit bra för knät. Han har kanske förlorat någon dag, men ska vara i träning på måndag.
I så fall - och om inget händer här på sista träningen eller matchen - är alla redo.
Eric Larsson får lite omsorg av sjukgymnast Alexander Nilsson.Bild: LUDVIG THUNMAN
Ni måste ha haft en lugn vistelse här med fysteamet - eller...?
Jesper Robertsson svarar med ett skratt.
– Nja, det händer ju en del där inne ändå. Men ser man ur försäsongsperspektiv och de överbelastningar som kan komma, så är vi väldigt nöjda. Vi har inte haft någonting. Egzon Binaku hade en lårkänning som tog två veckor, men det kan vi ändå tycka är okej.
Hemligheten? Här är inte minst det som Robertsson och hans kollega Alex Nilsson ägnat sig åt bakom stängda dörrar på lägret. Att se till att hålla alla fräscha.
Fouad Bachirou får behandling.Bild: LUDVIG THUNMAN
När Fouad Bachirou kände lite stelhet i fotleden på tisdagsträningen, var man direkt framme och "mobiliserade" den på fysioterapeuternas språk.
– Det handlar om att hålla balansen. Det är klart att spelarna är slitna vecka två. Vi har hela tiden en diskussion inom staben - med coacherna och fystränaren Ben Rosen. Skulle vi bara köra på så kan någon falla över, men hittills ligger alla på rätt sida.
Jesper Robertsson lyfter fram ytterligare en aspekt som har betydelse.
– Ju fräschare spelare vi har, ju bättre kan de skydda sig själva i intensiva spelmoment. Det handlar om många bäckar små som ska rinna ihop.
Gå till toppen