Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Misstänkt djurplågeri – hästar kan ha knivskurits

Två polisanmälningar om misstänkta knivskärningar av hästar har kommit in i Svedala och Vellinge de senaste dagarna. Ingen misstänkt gärningsman finns.

Hästen på bilden har ingenting med texten att göra.Bild: Janerik Henriksson/TT
Den ena händelsen inträffade i ett stall vid Västra Ingelstad i helgen. Ägaren till hästen, en kvinna född 1976, fann sin häst febrig när hon kom till stallet i söndags. När hästen undersöktes upptäckte veterinären ett 30 centimeter långt skärsår vid ljumsken. Stallet är olåst och det finns inga misstänkta till det misstänkta djurplågeriet.
Den andra händelsen inträffade på Bökebergs ridgymnasium i Svedala kommun. Där var det en elevs häst som fått en skärskada under utevistelsen i hagen i fredags. Veterinär konstaterade att det finns ett sår och att det inte går att utesluta att det är en skärskada.
– I så fall skulle det ha skett i dagsljus i hagen då vi har gott om personal, vi anlitar även ett bevakningsföretag, och ingen har sett något misstänkt. Hästen kan ha skadat sig på en gren, blivit sparkad eller liknande. Det har aldrig hänt något sådant tidigare, vi ser allvarligt på händelsen men hoppas att det är en olycka, säger Karin Hero som är rektor på ridgymnasiet.
Hästen behövde inte sys och kunde gå ut i hagen igen på lördagen.
Gå till toppen