Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: MFF har flyttat träningsfokus till anfallsspelet

Men försvararna imponerade mest i de övningarna...

Fotboll är en komplex idrott med massor av moment, men i slutändan går det ju ändå ut på att göra mål. Efter att ha haft en hel del försvarsfokus under dagarna i Bradenton, så fick de offensiva spelarna äntligen släppa loss fullt ut på tisdagsträningen.
Dels i en egen kombinationsövning med tämligen stillastående försvarsspelare...
Sen väntade också en rejält intensiv avslutsövning med alla spelare inblandade. Det vill säga understöd från mittfältare - och motstånd i form av försvarare (och målvakter förstås).
Ska jag vara helt ärlig så har än så länge försvararna ett klart övertag och var de som lyckades bäst i anfallarnas övning, om ni förstår vad jag menar. Det offensiva spelet kommer säkert att lossna, intentionerna är där, men det sitter inte riktigt än.
Sista passningen går fel, försvararna går in och täcker och bryter - eller så sätts materialaren Swidde Nilsson i arbete. Han hade en swiddig träning i dag, skulle man kunna säga. Bakom träningsplanen är en väldigt stor damm och ett stort antal bollar hamnade där. Dessutom ville vinden föra över dem till andra sidan i maklig takt. Eftersom varje boll är värd typ 1400 kronor, så är det inget man läger åt sidan heller om man säger så...
Det återstår att se om MFF-arna hinner skjuta in sig på onsdagsträningen innan det väntar match mot DC United på torsdag som avslutning på lägret.
Gå till toppen