Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Så hjälpte Akilov IS från Sverige

Med svenska sim-kort skapade Rakhmat Akilov krypterade chattkonton som kan ha använts av terrorrörelsen IS. 53 olika sim-kort har registrerats i den telefon som han bar vid gripandet. Korten är kopplade till terroristrelaterade telefonchattar.

Stockholm 2018-01-30Bild ur polisens förundersökningsprotokoll gällande terroråtalet mot Rakhmat Akilov.Bilderna på Akilov är från videoinspelningar i hans telefon som är daterade2017-04-07 13:33:40 respektive 2017-04-07 13:36:24.Foto: Polisen/TT / Handout / kod 10500**OBLIGATORISK BYLINE: Polisen / TT NYHETSBYRÅN****Endast för redaktionell användning. Bilden kommer från en extern källa och distribueras i sin ursprungliga form som en service till våra abonnenter**Bild: Polisen/TT
Rakhmat Akilov säger i polisförhör att han har hjälpt IS genom att förse organisationen med sim-kort från svenska telefonoperatörer. Korten har sedan använts för att starta konton på den krypterade telefonappen Whatsapp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Terrordådet i Stockholm
Gå till toppen