Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Sonesson (M): Staffanstorp kan bli bättre på att informera om placeringar

Nyligen kritiserade Sjöbopolitiker Staffanstorps kommun för att inte ha informerat om att de placerat nyanlända på en camping i Sjöbo. Nu säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) att kommunen ska försöka informera mer i framtiden.

"Det kanske kan vara bra för den berörda kommunen att få en helhetsbild." säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).Bild: Ingemar D Kristiansen
Både kommunstyrelsens ordförande och oppositionsrådet i Sjöbo har gått ut och kritiserat att flera kommuner placerat anvisade nyanlända på Orebackens camping i Sjöbo, utan att ha informerat Sjöbo kommun om saken.
Läs mer: Sjöbo kommun fick ingen information om Staffanstorps placeringar på camping
En av kommunerna är Staffanstorp, som har 27 personer placerade på campingen. Enligt Christian Sonesson (M) ska bland annat Malmö och Tomelilla gjort samma sak.
– Jag har pratat med socialnämndens ordförande om att vi kan bli bättre på att informera, framför allt när det handlar just om barn, säger Christian Sonesson.
Varför då?
– Det är väl bra att göra, det är en schysst gest.
– Det kanske kan vara bra för den berörda kommunen att få en helhetsbild.
Varför har det inte gjorts tidigare?
– Det är väl rutiner som man inte har tänkt över.
Christian Sonesson säger att kommunen sedan tidigare brukar informera den berörda verksamheten direkt – till exempel förvaltningen som har hand om skola – i den kommunen där man placerar.
– Men det har inte skett någon generell information till kommunen för allmän kännedom.
– Jag säger inte att det var fel att inte informera, men det är bra om vi kan informera fortsättningsvis.
Gå till toppen