Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Anders Jarl

Wihlborgs vd blir ny ordförande - efterträdaren rekryteras internt

Anders Jarl lämnar vd-stolen för att istället blir styrelseordförande i Wihlborgs. Ny vd blir nuvarande projekt- och utvecklingschefen Ulrika Hallengren.

Wihlborgs vd och blivande styrelseordförande Anders Jarl.Bild: Jenny Leyman
Wihlborgs vd Anders Jarl lämnar sin post för att istället bli arbetande styrelseordförande i bolaget. Det är innebörden av valberedningens förslag till inför årsstämman i april.
Nuvarande styrelseordföranden, Peab-grundaren Erik Paulsson, lämnar uppdraget "med ålderns rätt" enligt ett pressmeddelande.
– Som stor ägare är jag angelägen om att Wihlborgs fortsätter vara ett entreprenörsdrivet företag. Med Anders som ordförande är jag säker på att bolaget fortsätter drivas i samma anda, säger han i en kommentar.
Anders Jarls efterträdare som vd blir den nuvarande projekt- och utvecklingschefen Ulrika Hallengren.
– Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med Ulrika. Vi har arbetat nära varandra under flera år och hon har en stark drivkraft och ett affärsmässigt tänk. Detta blir en utmärkt lösning för såväl aktieägare som medarbetare, säger Anders Jarl.
Innan sitt nuvarande jobb på Wihlborgs var Ulrika Hallengren vd för Peabs och Wihlborgs gemensamma bolag Fastighets AB ML 4 med ansvar för uppförandet av Max IV i Lund. Hon har också arbetat i olika roller hos byggkonsulten Tyréns.
Gå till toppen