Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De klär sig i svart för att uppmärksamma #metoo

Det är helt svart i Katedralskolans matsal. På en vecka har Klara Gustavsson med vänner dragit igång ett jämställdhetsprojekt som redan engagerar tusentals. Första manifestationen kallar de Black Wednesday, då de klär sig i svart – för att ta ställning mot sexuella trakasserier.

Katedralskolans matsal under Black Wednesday, en manifestation mot sexuella trakasserier.Bild: Läsarbild Klara Gustavsson
Kvinnliga skådespelare gjorde det på Golden Globe-galan i USA, och i Sverige på Guldbaggegalan. Nu följer elever – och lärare – på Katte efter. Under onsdagen var många svartklädda, efter ett upprop av nystartade jämställdhetsprojektet Agera. De som bär svart markerar mot sexuella trakasserier, och i solidaritet med drabbade kvinnor, varav många trätt fram under höstens våg av #metoo-upprop.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen