Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Gardell vill skänka tröst i Melodifestivalen

Jonas Gardell har gjort allt i Melodifestivalen – förutom att tävla. Men nu har det till slut blivit dags. – Egentligen är det mer naturligt att jag är mellanakt eller programledare, men det här går också bra, säger han till TT inför debuten.

Jonas Gardell har tidigare agerat "schlagerprofessor" i Melodifestivalen, då förklarade han bland annat hur man når framgång i tävlingen – råd som han nu inte följer. "Den bryter mot i stort sett alla regler som finns för en framgångsrik 'Mello'-låt. Förutom tonartshöjningen – det är en riktig rackabajsartonartshöjning på slutet", säger han om sitt bidrag "Det finns en väg".Bild: Jessica Gow/TT
När Jonas Gardell presenterades som en av artisterna i årets Melodifestival var det både överraskande och helt naturligt. För trots att han aldrig har varit med i tävlingen är författaren, dramatikern och artisten ändå tätt förknippad med den.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Melodifestivalen 2018
Gå till toppen