Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kriminellt gäng rekryterar i grundskolor i Eslöv

Ett kriminellt gäng försöker rekrytera högstadieungdomar i Eslöv. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT
Det danska kriminella nätverket Loyal to familia (LTF) har försökt rekrytera ett 15-tal unga personer i Eslöv, rapporterar Skånska Dagbladet.
Kommunen meddelar att man vid flera tillfällen har avvisat grupper av obehöriga från sina grundskolor och att man står i kontakt med polisen.
”Vi har bekräftat som tillförlitlig information att det kriminella danska nätverket Loyalty to Familia, LTF, finns i Eslöv och försöker att rekrytera högstadieungdomar i centrum. LTF finns sedan tidigare i Malmö och Helsingborg och ägnar sig åt stöld, utpressning, narkotikabrott med mera”, säger Mats G Odestål, kommunpolis i Eslöv till kommunens hemsida.
Vidare säger han att det är viktigt att ta händelserna på allvar, men att föräldrar inte behöver vara oroliga eller hålla sina barn hemma.
”Det vi rekommenderar är att föräldrar pratar med sina barn och att de har koll på var barnen befinner sig på fritiden”, säger han.
LTF har uppmärksammats i samband med gängkonflikter och våldsincidenter på andra sidan Öresund. De har försökt etablera sig i Sverige, men har inte lyckats fullt ut och syns mest i mindre orter som Eslöv och Hörby, uppger polisen för Skånskan. Där försöker de komma i kontakt främst med högstadieungdomar.
Polisen tog notis om LTF:s aktiviteter i Eslöv för ett par veckor sedan och har åkt runt till unga som anses befinna sig i en riskzon och hållit samtal med deras familjer.
Gå till toppen