Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Läkare i vårdcentralbråk anmäld flera gånger

Fem män sitter anhållna misstänkta för försök till mord respektive grov misshandel efter bråket på en vårdcentral i Skärholmen. Bland dem finns en läkare. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den läkare som greps tillsammans med fyra andra för ett bråk på en vårdcentral i Skärholmen har flera gånger kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Vid ett fall anser Ivo att läkaren brustit så mycket att han riskerat en patients liv, enligt Aftonbladet.
Läkaren ska enligt uppgifter till tidningen ha anmälts av flera patienter. Ett fall, som bedöms som extra allvarligt, slutade med att patienten som läkaren opererat fick föras akut till sjukhus med blödningschock. Läkaren tvingades för två år sedan stänga ned en klinik han drev, efter ett beslut från Ivo.
De fem männen är anhållna och kommer att höras under onsdagseftermiddagen. Två av dem är misstänkta för försök till mord, tre för grov misshandel.
De fem försökte enligt polisen tränga sig in i en lokal på vårdcentralen på tisdagsmorgonen med slagsmål som följd. Läkaren ska tidigare haft tillgång till lokalen, och ville nu ha det igen.
Gå till toppen