Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Kävlingedansare underhåller inför Melodifestivalen i Malmö

Även Kävlinge är med på ett hörn under årets Melodifestival. På LL Dance Studio repas det för fullt till "Diggi Loo Diggi Ley" och "Fångad av en stormvind" inför tredje deltävlingen i Malmö.

Malmö och Kristianstad nästa – LL Dance Studio repar in en show inför deltävlingar i Melodifestivalen. FOTO: PRIVATBild: Privat
Melodifestivalen kommer till Malmö nästa vecka. Då ger ett 30-tal dansare från LL Dance Studio en show under Välkomstfesten på Gustav Adolfs torg, torsdagen före tävlingen. Där presenteras och intervjuas artisterna som ska tävla i Malmö. Dansstudions Lina Larsson och Jocke Persson ska sedan också dansa i samband med tävlingen på Malmö arena.
– Det känns väldigt stort för oss. Många här tycker att Melodifestivalen är en stor höjdpunkt under året. Det är extra roligt att vi också ska göra en show i Kristianstad inför andra chansen där, säger Lina Larsson.
Nu övar de på ett dansmedley till tidigare populära vinnarlåtar av Herreys och Carola med flera. Showen ska vara 10–15 minuter lång.
– Killarna har ett fantastiskt nummer till "I Can't Go On" som vi måste ha med. Jag hoppas också kunna återskapa Herreys kläder till dem för "Diggi Loo Diggi Ley", säger Lina Larsson.
Lina Larsson har dansat i samband med Melodifestivalen flera gånger tidigare, bland annat i ett mellannummer under finalen i Malmö 2001. Och hon har en stark relation till evenemanget.
– Det betyder väldigt mycket för mig. Jag har alltid följt det. Jag minns att jag hade influensa en gång när jag var liten, men jag skulle se det ändå.
Vem tror du vinner i år?
– Jag har lite dålig koll på alla som är med. Men jag är mycket förtjust i Mendez låtar, så det hoppas jag på under deltävlingen i Malmö. Sedan tycker jag att Samir & Viktor är kul. Det är lätt att göra dans till deras låtar.
För den som vill få lite Mellofeber lokalt i Kävlinge, ordnar LL Dance Studio ett disco på Kävlinge Teater i samband med finalen i Stockholm den 10 mars.
Fotnot: Artisterna uppträder klockan 19–20 under Välkomstfesten på Gustav Adolfs torg den 15 februari.
Läs alla artiklar om: Melodifestivalen 2018
Gå till toppen