Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Militära granater placerade vid polishuset i Sjöbo

Två äldre militära granater hittades under morgonen vid polishuset i skånska Sjöbo. Granaterna bedöms som ofarliga och har nu forslats bort från polishuset. Arkivibld.Bild: Johan Nilsson/TT
Två militära granater placerades under natten ut vid entrén till polishuset i skånska Sjöbo. Granaterna ska ha använts fram till 1960-talet och bedöms som ofarliga. Det finns ingen känd hotbild mot polisen i kommunen, men det går ännu inte fastslå att någon lämnat in granaterna inom polisens vapenamnesti.
– Det kan vi inte göra i nuläget. Det finns ju omständigheter som att man lämnar dem där mitt i natten och man borde vara medveten om att området kan vara kameraövervakat. Vi får nu analysera övervakningsfilmerna, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen, till TT.
I nuläget rubriceras händelsen som försök till sabotage. Personal hittade granaterna vid sjutiden på morgonen och spärrade av kring polishuset i väntat på den nationella bombskyddsgruppen. Granaterna ska nu ha forslats bort, rapporterar lokala medier.
Gå till toppen