Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Rosenbergs rygg ett frågetecken inför MFF:s möte med DC United

Markus Rosenberg har tagit sig lite för ryggen de två senaste dagarna och diskuterat med både medicinska teamet och Magnus Pehrsson.Bild: Ludvig Thunman
Statusen på en känning i ryggen kommer att avgöra Markus Rosenbergs speltid mot DC United på torsdagen.
– Beroende på hur det känns i ryggen och kroppen i allmänhet vill vi få så många minuter som möjligt på honom med kvalitet, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.
Rosenberg har tagit sig lite för ryggen de två senaste dagarna och diskuterat med både medicinska teamet och Magnus Pehrsson.
– Han har haft lite känning i går och i dag. Vi får avvakta det, men vi hoppas ta ett steg till med honom, säger Magnus Pehrsson.
Meningen är att Markus Rosenberg ska starta på topp tillsammans med Alexander Jeremejeff. Notabelt är att Egzon Binaku börjar på vänsterbacken.
– Vi har bara planerat ett byte i paus och det är att Behrang Safari spelar där i andra halvlek. Vi vänder på det från första matchen, säger Magnus Pehrsson.
I övrigt är inte byten bestämda. Rosenbergs rygg är en faktor - någonstans på vägen kommer säkert Carlos Strandberg in i hans ställe.
Men för er som tar som torsdagsnöje att kolla in MFF på IMG:s stream via sydsvenskan. se får ni med all sannolikhet se en match som blir än mer tävlingslik. Det har för övrigt också vidtagits åtgärder som inger förhoppningar att streamen ska bli bättre. Vissa fel från början av sändningen ska ha lokaliserats av IMG.
– Min bild är att vi ska spela ytterligare tid med fler spelare. Inte exakt som en tävlingsmatch, men det skulle kunna bli det. Några av spelarna i startelvan har inte spelat 90 minuter än. Går det hade det varit bra att få upp dem i det innan tävlingsmatcherna.
Sannolikheten att alla får speltid är med andra ord låg.
Vad vill då Magnus Pehrsson se främst?
– Vi jobbade med två-mot en- och tre-mot-två situationer i fart i tisdags. Jag tror vi hade fem sådana omställningslägen i förra matchen som vi inte utnyttjade. Jag skulle vilja se något från det. Sen går det inte att vänta sig utifrån en träning. Även om spelarna kan det sen barnsben, så är det instruktionerna hur vi ska göra det som lag som gör att det blir en tankeprocess i början i stället för att göra. Det kan bli lite stapligt, säger MFF-tränaren och fortsätter:
– Sen har vi jobbat mycket med vårt spel mot hög press. Första kvarten i matchen här var det dåligt. Sen blev det bra. Jag hoppas vi kan göra det bra från början och sedan framför allt spela mer tid med bollinnehav på motståndarens planhalva. Hitta fler kombinationer både brett och centralt.
Onsdagens träning blev ganska kort och lågintensiv, men fokus låg på anfallet och det såg bättre ut den korta stunden.
– Ja, det tycker jag också. Det som inte var bra senast känns som spelarna tagit till sig. Sen tog vi det lugnt för att komma in lite fräschare än till förra matchen. Nu ska vi ligga närmare 100 procent. Var det 85 i första matchen, ska det vara 95 i denna.
MFF:s planerade startelva: Johan Dahlin - Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Egzon Binaku - Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Mattias Svanberg - Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff.
Ej disponibla: Arnor Traustason och Pavle Vagic.
Gå till toppen