Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Däck för hundratusentals kronor stulna

Natten till onsdagen drabbades Euromasters lokaler i ett industriområde i Fosie, av inbrott. Däck för hundratusentals kronor är borta men kunderna kommer i slutändan inte att drabbas.

Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Tjuvarna har först klippt upp titthål i hörnen på däckhotellets plåtfasad, för att kunna se in i lokalen. De har sedan klippt större och mer välplacerade hål för att så smidigt som möjligt komma åt bytet.
Det exakta värdet på bytet, omkring 200 personbilsdäck, är ännu oklart. Enligt Tomas Persson platschef på Euromaster i Malmö rör det sig om hundratusentals kronor.
– Vi håller på att gå igenom priser, sammanställa och göra beställningar nu. Vi är försäkrade så detta är inget våra kunder kommer att märka av, säger Tomas Persson.
Polisen vet ännu inte vem eller vilka som ligger bakom stölden. Tomas Persson misstänker dock att det rör sig om organiserade ligor som turnerar i landet och att däcken förmodligen inte är kvar i Sverige.
Klart är i alla fall att 200 däck är en skrymmande massa av stöldgods och att tjuvarna använt sig av en rejält stor lastbil.
– Det finns ju även många oseriösa företag runt om i landet som handlar med stöldgods. De stjäls ju till och med rattar nuförtiden, för airbagens skull, säger Tomas Persson.
Två liknande inbrott har även drabbat Euromasters lokaler i Stockholm under vintern.
Gå till toppen