Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Fransk minister nekar till sexanklagelser

Franske miljöministern Nicolas Hulot nekar till anklagelserna om sexuella trakasserier. Arkivbild.Bild: Francois Mori / AP /TT
En ny fransk politiker har hamnat i blåsväder efter att ha anklagats för sexuella trakasserier. Den här gången handlar det om miljöministern Nicolas Hulot, som bland annat anklagas för att ha trakasserat en ung kvinna 1997.
Kvinnan anmälde honom 2008, men enligt Hulot, som nekar till anklagelserna, lades fallet ner kort efter att han hade blivit förhörd. På onsdagen försvarade han sig i fransk tv och verkade flera gånger vara nära att bryta ut i tårar.
– Det är sårande när det inte stämmer och saknar grund. Mina barn grät igår, sade han.
Det har även förekommit uppgifter om att en tidigare kollega till ministern skulle ha anklagat honom för trakasserier, men i det fallet nekar Hulot till att det över huvud taget skulle ha funnits några anklagelser.
För ett par veckor blev det känt att en annan fransk toppolitiker, finansminister Gerald Darmanin, utreds för våldtäkt sedan polisen valt att åter öppna en utredning som gäller ett påstått brott som ska ha begåtts 2009. Även Darmanin nekar och har, precis som Hulot, fått stöd av andra ministrar.
Gå till toppen