Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Hon ska dansa i ”Let's dance”

Första namnet till "Let's dance" är avslöjat. I vår snörar Britt Ekland på sig dansskorna för att göra upp om glasskon. – Det är klart man är "in it to win it", som det heter, säger hon till TT.

Britt Ekland dansar i "Let's dance". Arkivbild.Bild: Stina Gullander/ TT
För den trettonde säsongen av TV4:s flaggskepp "Let's dance" har skådespelaren Britt Ekland lämnat hemmet i Los Angeles för en vår i Stockholm.
Hon är inte helt obekant med vad som väntar. När hon var tolv år fick hon lära sig tango, vals, cha cha, rumba och samba av sin pappa. Men det har aldrig funnits någon annan att dansa med.
– Alla män som jag varit gift med eller haft som partner har inte dansat. Det jag tycker är riktigt kul är rock'n'roll, jag tror ni kallar det för jive eller jitterbug, urlöjligt namn. Men jag har alltid älskat att dansa.
– Favvisen var disco. Då var det bara att sätta på sig lila skinande byxor och gå på Studio 54 och skaka rumpa, säger Britt Ekland.
"Let's dance" är inte bara känt för showiga dansnummer och glittriga kläder. För att få toppbetyg av juryn krävs hård träning, men det skrämmer inte Britt Ekland.
– Jag är stark som en häst. Så jag kommer att se ut som en liten elefant som hoppar runt. Det är väl jag som får bära min danspartner.
Än vet hon inte vilka hennes motståndare är, men skådespelaren är ute efter att vinna. Fast allra mest ser hon fram emot det ytliga.
– Jag är väldigt fåfäng. Så att få sätta på mig glittriga kläder, att sminka mig och se ut som en figur ur Disneyvärlden kommer att bli jättekul. Sedan att jag kommer få ont i fötterna eller ryggen tänker jag inte på. Jag tänker bara på glittret och glamouren, säger Britt Ekland.
Hon har blivit tillfrågad tidigare, även för den engelska versionen, men då tackat nej på grund av tidsbrist. Nu fanns det tid och efter att ha rådfrågat familjen var det bara att hoppa på underhållningsprogrammet.
– Jag är vad som på engelska kallas för en entertainer, så jag vill entertaina. Jag vill att folk ska ha skitkul och längta efter nästa vecka. "Let's dance" ska bli snackämnet i Sverige i vår. "Hon ser inte klok ut", "Är hon inte lite för gammal för det här?", säger hon.
TT: Tycker du att du är för gammal?
– Jag har aldrig tyckt att jag varit för gammal för något. Jag fick mitt sista barn när jag var 46 år. Jag är inte direkt rädd för ålder. Jag har alltid varit i gång och är alltid i gång, säger 75-åriga Britt Ekland.
Fakta

Britt Ekland

Britt Ekland har haft en lång karriär som skådespelare och synts i filmer som "Ta fast räven", "Den blå matadoren" och "Razzia på Minskys". Allra mest känd är hon som Mary Goodnight i Bond-filmen "Mannen med den gyllene pistolen" från 1974.

Från 1964 till 1968 var Britt Ekland gift med skådespelaren Peter Sellers. 1984 gifte hon sig med Slim Jim Phantom från bandet Stray Cats. Hon har även haft ett förhållande med Rod Stewart.

På senare år har Britt Ekland medverkat i "Svenska Hollywoodfruar", något som ledde till att hon fick ett eget program, "The Eklands". "Svenska Hollywoodfruar" har hon lämnat bakom sig men reality-tv är hon fortfarande öppen för.

I dag är Britt Ekland aktuell som deltagare i "Let's dance". Hon har även ett "enormt" sidoprojekt på gång som fortfarande är hemligt.

Läs alla artiklar om: Let’s Dance
Gå till toppen